Bedankt voor je interesse! Laat hieronder je e-mailadres achter en je ontvangt de 3D-bestanden meteen in je mailbox.
Door het opgeven van mijn e-mailadres, aanvaard ik de privacy voorwaarden.*

Björn De Vos


BACK TO BASICS, MAAR DAN ANDERS

Björn De Vos

Van ver lijkt het bijna een rudimentair prototype. Maar wie dichterbij komt, ziet een product waar lang en goed over werd nagedacht. Het is het resultaat van een creatieproces dat begint bij een eenvoudig idee en eindigt met een al even simpel, maar opmerkelijk object.

Björn De Vos, productdesigner en vormgever bij creative service unit Maister, mocht de producten voor Wünder mee ontwerpen. Voor hem is elk product precies wat het moest zijn. Simpel, stijlvol en vooral: zonder franjes. “Eigenlijk hadden we niet echt een strategie in gedachten. We wilden gewoon mooie dingen ontwerpen. Dingen die we zelf in huis zouden halen, en dan hoef je daar tijdens die eerste fase nog niet te veel over na te denken. Het denkwerk komt pas daarna.”

https://www.wünder.be/admin/uploads/Björn De Vos
grijs
 

Het unieke originele aan Wünder zit ‘m dan ook in de afwerking. Zoals een product dat maar uit één enkele plaat bestaat (The Bench) of, een stoere houten kist als verpakking (The Axe & The Blow Poke). En wat dacht je van een unieke dierenhuid waarvan je meteen ook een een ingekaderde foto ontvangt... Een foto waarvan er geen twee dezelfde te vinden zijn (The Cowhide).

En wat Wünder pas écht bijzonder maakt? "Alles kan. En iedereen mag meedenken. Er is geen lijn, geen richting die we uit willen. Onze producten moeten mensen gewoon doen glimlachen. En dan zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos", aldus Björn. 

“Het lijkt bijna alsof er niet over is nagedacht. Maar dat is allesbehalve zo.”

Björn De Vos - Productdesigner voor Wünder